Waarom je beter een rond vloerkleed kunt kopen

ronde vloerkleden kopen

Hoewel je je huis gemakkelijk kunt decoreren met gewone rechthoekige vloerkleden, zijn er goede redenen waarom je je huis juist wilt decoreren met ronde vloerkleden. Ronde vloerkleden passen bij vrijwel alles en kunnen een aanzienlijke elegantie toevoegen aan je interieur!

Ronde vloerkleden versus vierkante vloerkleden

Vloerkleden zijn er in allerlei soorten, maten en kleuren. De meeste huizen hebben vierkante of rechthoekige kamers, dus het is logisch dat vloerkleden in deze vormen komen om het vloeroppervlak te decoreren. De vorm van vloerkleden hoeft echter niet altijd overeen te komen met de vorm van de kamer. Er is geen standaardregel die zegt dat je alleen rechthoekige vloerkleden mag gebruiken op kamers met rechthoekige plattegronden. Dus als je je afvraagt of je ronde vloerkleden in rechthoekige kamers kunt hebben, dan is het antwoord JA, absoluut! Onthoud dat interieurdesign bedoeld is om jezelf uit te drukken, en anders zijn is één van de vele manieren waarop je een blijvende indruk kunt maken! Of beter nog, je kunt jezelf verrassen met je eigen beslissing om een prachtig uniek rond vloerkleed in je huis te plaatsen!

ronde vloerkleden kopen

Waarom zou je ronde vloerkleden kopen?

Laat kleine kamers groter lijken

ronde vloerkleden kopen is een goed idee wanneer je kleine kamers groter wilt laten lijken. De ronde vorm van ronde vloerkleden wekt de indruk dat een kamer veel groter is, omdat het vloerkleed niet het hele vloeroppervlak bedekt. Ongeacht de grootte van ronde vloerkleden, kun je grote en kleine vloerkleden gebruiken om je kleinere kamer groter te laten lijken. Ronde vloerkleden zijn ook een geweldige aanvulling op een kamer die niet zoveel meubels heeft, omdat het de kamer eruit zal laten zien alsof hij niet zo leeg is.

Gebruik het om andere vloerkleden in lagen te leggen

Je kunt ronde vloerkleden ook gebruiken bovenop grote effen vloerkleden, zoals een jute vloerkleed of zelfs een eenvoudig polypropyleen vloerkleed. Hierdoor kun je het ronde vloerkleed meer als een accentstuk gebruiken!

Complementeer je ronde meubel met een rond vloerkleed

Je ronde vloerkleed werkt ook perfect om een cirkelvormig meubelstuk in je huis te complementeren. Heb je een kroonluchter of ronde tafel in je kamer? Je kunt de uitstraling van je woonkamer, eetkamer of slaapkamer versterken met een rond vloerkleed. Elk meubelstuk zal zeker opvallen als je ronde vloerkleden gebruikt om het te benadrukken. Als je een rond vloerkleed gebruikt om je meubels te laten opvallen, zorg er dan voor dat je het ronde vloerkleed in het midden legt onder het meubilair dat je wilt benadrukken.