Wat zijn de voordelen van een douchecabine?

De plaats waar je doucht is één van de belangrijkste onderdelen van je badkamer. Dit kan in een bad, inloopdouche of douchecabine zijn. Tijdens het douchen geniet je van een momentje voor jezelf. Er is vaak niets zo fijn dat na een lange werkdag of na het sporten even te douchen. Meestal voel je jezelf na het douchen meteen een ander mens. En wanneer je dan ook nog eens een douchecabine in je bezit hebt profiteer je helemaal van een aantal voordelen. Zeker ten opzichte van een inloopdouche of bad met douchegordijn. 

Geen last meer van rondspattend water 

Wil jij je badkamer een upgrade geven? Overweeg dan zeker of een douchecabine geen optie is. Zo’n cabine houdt namelijk rondspattend water tegen. De douchedeur en de douchewanden van een cabine sluiten deze ruimte volledig af van de rest van de badkamer. Hierdoor blijft de rest van de badkamer droog en blijft je een hoop schoonmaakwerk bespaard. Het bijkomende voordeel van de afsluitmogelijkheden van een cabine, is dat de warmte niet verloren gaat. Tijdens het douchen zal alle warmte binnen de cabine blijven waardoor je het niet snel koud zal krijgen tijdens het douchen. 

Gemakkelijk schoon te maken 

Ook is een douchecabine heel gemakkelijk schoon te maken. Zeker wanneer de cabine is voorzien van een antikalk coating. Je moet de cabine net zoals de rest van de badkamer nog steeds regelmatig schoonmaken, maar het is vaak zo gedaan. Met behulp van een beetje schoonmaakazijn en wat chloor voor de tegels, heb je in een mum van tijd je douchecabine schoon. Spoel de cabine wel altijd na met water, zodat er geen resten van de gebruikte schoonmaakmiddelen achterblijven. Wanneer je dit namelijk niet doet en het chloor en de azijn te lang in laat trekken, kunnen hierdoor de voegen poreus worden. Het is belangrijk om dit te voorkomen aangezien poreuze voegen op den duur kunnen leiden tot lekkages. Een douchecabine in je badkamer biedt je verschillende voordelen, en wanneer je zo’n cabine in je badkamer plaatst zal je snel ondervinden wat voor gemak je hiervan hebt.

Een douchecabine past in iedere badkamer

Een ander voordeel van een douchecabine is dat zo’n cabine in iedere badkamer past. Dit komt doordat zo’n cabine verkrijgbaar is in allerlei maten en vormen. Zo is een halfronde cabine zeer geschikt voor een wat kleinere badkamer en is een rechthoekige cabine geschikt voor wanneer je vaak met partner doucht. Wanneer je op zoek gaat naar een cabine voor in je badkamer, zal je zien dat er altijd een geschikte cabine verkrijgbaar is. Let er wel altijd op dat je rekening houdt met de hoogte van zo’n cabine. Je kunt een douchecabine vaak tegen de schuine kant van de badkamer plaatsen. Ook het monteren van een cabine levert vaak geen problemen op. Of je nu een douchewand in je badkamer hebt, of dat je de cabine op de tegelvloer wilt laten plaatsen, het kan allemaal.