Welke hor past het best bij uw raam

inzethor kunststof kozijn

Een goede nachtrust is essentieel. Je wilt vast niet gestoord worden door het gezoem van een mug. Daarom zijn raamhorren op maat een uitkomst om de insecten buiten de deur te houden. Maar er zijn zoveel verschillende soorten ramen, past hier een hor en welk type wordt het dan?

 Draaikiepraam

Draaikiepramen zijn tegenwoordig niet meer weg te denken, vooral in nieuwbouw woningen. Dit zijn ramen die naar binnen open gaan en die op een tocht stand gezet kunnen worden. Je kunt dus geen hor voor het raam langs plaatsen omdat het raam naar binnen toe draait. Daarom is een inzet hor een goede oplossing. Deze horren worden geklemd in het kozijn aan de buitenzijde van het raam. Dit kan een hor zijn van strak gaas of een geplisseerde hor die open en dicht kan. Doordat de horren worden geklikt in het kozijn hoeft er niet te worden geschroefd. Een inzethor kunststof kozijn is dan dus ideaal geschikt.

inzethor kunststof kozijn

 Naar buitenslaande ramen

U raad het vast al. Een raam die naar buiten open gaat kan geen inzet hor in het kozijn hebben. Daarom wordt er vaak gekozen voor een rol hor die aan de binnenkant van het kozijn wordt geplaatst. Let wel op of u een uitzet ijzer heeft of een telescoop arm. Uitzetijzers komen terug naar binnen en hierdoor past er geen hor. U kunt hiervoor een telescoop arm installeren, deze blijft altijd aan de buitenzijde van het kozijn.

 Dakramen

Een rol hor of voorzet hor kan ook voor een dakraam geplaatst worden. Raamhorren op maat zijn hier een goede keuze voor. Let wel op dat de hor op het dak beschot wordt geplaatst. Het dakraam kan dus niet geheel kantelen omdat deze dan tegen het gaas aan komt.

 Types

Kiest u een raamhor op maat als inzet hor, rol hor , plissé hor of voorzet hor, laat u dan eerst goed informeren wel type hor bij uw raam past. Soms passen er meerdere types, kijk dan naar de wensen die u heeft. Een hor die open en dicht kan of een hor die er altijd voor zit.