Dak ontmossen, snel door Schouwonderhoud

Dak ontmossen

Het dak ontmossen is een klusje waar je waarschijnlijk niet zo om staat te springen. Op het dak wandelen kan gevaarlijk zijn, laat staan als je allerlei viezigheid moet verwijderen. Daarnaast kan het weer ook tegenzitten. Het is dus iets wat je snel uitstelt, of waar je niet eens op zou komen om te doen. Je kijkt immers niet dagelijks op je dak om te zien of hier vuil of mos zit. Vandaar dat het verstandig is Schouwonderhoud af en toe je dak te laten ontmossen en zo nodig renoveren.

Dak aangetast door mos

Waarschijnlijk denk je aan mos niet meteen aan gevaarlijk of schadelijk, maar dit op het oog onschuldige plantje kan dat wel zijn. Het kan namelijk je dakpannen aantasten. Mos groeit zeer goed op de meeste daken. Sommigen vinden dit een mooi groen gezicht en anderen vinden het er niet uitzien. Wat je er ook van vindt, mos kan schadelijk zijn. Je dakpannen kunnen er stuk van gaan, afbrokkelen en breken. Wanneer je dakpannen gebroken zijn, kunnen ze jouw huis niet meer goed beschermen tegen de regen, hagel en alle andere weersomstandigheden. Dit kan leiden tot lekkage. Dak ontmossen is dus zeer belangrijk.

 

Dak ontmossen zo geregeld

Zoiets belangrijks kan gelukkig snel en professioneel gebeuren. De medewerkers van Schouwonderhoud weten alles over het ontmossen, schoonmaken en renoveren van daken. Je bent bij hen dus aan het juiste adres, als je ervoor wil zorgen dat je huis in goede staat blijft.